Φωτιά: Ακραίος κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης σήμερα – Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας προβλέπει μεγάλη επικινδυνότητα εκδήλωσης φωτιάς σε πέντε περιφέρειες

Σε μεγάλη ετοιμότητα αναμένεται να βρίσκονται σήμερα, Παρασκευή (21/6) οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς παραμένει ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης φωτιάς σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην περιφέρεια της Αττικής η επικινδυνότητα θα βρίσκεται στο «κόκκινο».

Ακολουθούν οι περιφέρειες: Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος (Ηλεία, Αχαΐα), Στερεάς Ελλάδας (Φωκίδα, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια) και Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος).

Δείτε τον χάρτη με τις περιοχές που βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο για εκδήλωση φωτιάς:

Χάρτης

Η περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια φωτιάς.

Φωτιά στη Βόλβη

Εικόνα από τη χθεσινή φωτιά στη Βόλβη, Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΣΟΧΗ- Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και πάρκα στη Βοιωτία

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο